Меню
До списку новин

Інформація щодо судових процесів і законності проєкту Park Life

21 березня 2024

Останнім часом в інфопросторі з'явилося чимало маніпулятивних публікацій, в яких наш проєкт ЖК Park Life характеризується як незаконний, будується на території парку та такий, що має ряд судових процесів. Ця інформація не відповідає дійсності.

Тож хочемо зазначити, що ЖК Park Life зводиться у непарковій зоні за адресою: м. Київ, вул. Генерала Шаповала, 1-3, на ділянці, призначеній для будівництва, де з 1965 року розташовувалось автотранспортне підприємство. Разом з тим, поряд розташовані інші житлові комплекси, окремі жителі яких не задоволені появою нового будинку. Тож протягом усього періоду реалізації проєкту вони штучно створюють нам перешкоди у здійсненні будівництва. А саме:

  • перекривають дороги;
  • псують дороговартісну будівельну техніку;
  • ініціюють тиск з боку органів місцевого самоврядування та контролю, правоохоронних органів;
  • організовують несанкціоновані пікети та мітинги;
  • розповсюджують викривлену інформацію у засобах масової інформації;
  • чинять інші численні спроби зупинити нашу роботу.

Також з метою унеможливлення реалізації проєкту ці особи штучно та невиправдано ініціюють судові спори з вимогами визнання незаконними та скасуванням правовстановлюючих та дозвільних документів.

З метою уникнення подальшого нерозуміння та виникнення фейкових та неправдивих повідомлень, повідомляємо наступне.

Користувачем земельних ділянок, де тривають будівельні роботи, є товариство з обмеженою відповідальністю "Смарт-Девелопмент", яке виступає замовником будівництва. Право на користування було отримано компанією відповідно до процедури. Кадастрові номери ділянок:

  • №8000000000:72:186:0006, площею 1,1901 га для будівництва та обслуговування комплексу багатофункціонального призначення, готелю, офісних будівель та торгівельних приміщень з підземним паркінгом, передана в оренду на підставі рішення Київради від 11.10.2018 № 1870/5934;
  • №8000000000:72:186:0067, площею 0,0803 га для влаштування транспортної інфраструктури, передана в оренду на підставі рішення Київради від 20.09.2018 № 1438/5502;
  • № 8000000000:72:186:0046, площею 0,1866 га для експлуатації та обслуговування будівель і споруд автотранспортного підприємства, передана в оренду на підставі рішення Київради від 11.10.2018 № 1869/5933.

Також важливо зазначити, що Наказом № 1184 від 24.09.2019 року Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) затверджено Містобудівні умови та обмеження для проєктування об'єкта будівництва будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення за адресою: вул. Генерала Шаповала, 1-3 у Солом'янському районі м. Києва. В межах визначених містобудівними умовами та обмеженнями відповідно до чинного законодавства було розроблено проєктну документацію. Після цього вона пройшла експертизу, за результатами якої отримано позитивний Експертний звіт щодо розгляду проєктної документації на будівництво за проєктом "Будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вул. Генерала Шаповала, 1-3 у Солом'янському районі".

І вже 10 вересня 2021 року Державною архітектурно-будівельною інспекцією України видано Дозвіл на виконання будівельних робіт № ІУ013210903187 на "Будівництво будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення на вул. Генерала Шаповала, 1-3 у Солом'янському районі". Дозвіл надано ТОВ "Смарт-Девелопмент" та ТОВ "Міськбудальянс", як замовникам будівництва.

Всі описані документи є дійсними та були прийняті з дотриманням чинного на момент їх прийняття законодавства та офіційної процедури.

Беззаперечними фактами законності також є те, що за два роки судових розглядів жодного позитивного рішення на користь мешканців сусідніх комплексів не винесено. А також в забезпечення позовів – не зупинено дію, ані дозволу на виконання будівельних робіт, ані містобудівних умов та обмежень. Також не зупинено процес виконання будівельних робіт.

Таким чином, будівництво здійснюється на підставі погодженої та затвердженої в установленому порядку проєктної документації, дозволу на виконання будівельних робіт, інших дозвільних документів для ведення будівництва та відповідає вимогам державних стандартів, будівельних норм та правил для даного виду будівництва.

Наша команда завжди демонструвала відкритість та готовність комунікувати з громадою та ЗМІ. Ми готові та вже долучаємося до покращення Солом’янського парку. Окремо хочемо наголосити, що замовники будівництва та задіяні в процесі підрядні організації, їх контрагенти, є добросовісними суб’єктами господарювання. Незважаючи на пандемію, воєнний стан, кризу будівельного ринку, стрімке падіння курсу гривні та зростання цін, вони виконують свої зобов’язання перед інвесторами, створюють робочі місця, сплачують податки та допомагають Силам оборони України.

З огляду на вищезазначене, ми закликаємо представників медіа ретельно аналізувати факти, уникати неточностей та маніпуляцій на користь однієї із сторін.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.
Підпишіться на новини та акції
Дякуємо, що підписались на нашу розсилку!
Забудовники

ТОВ "Міськбудальянс",
ТОВ "Смарт девелопмент"

Приєднуйтеся до наших соцмереж
Зв’яжіться з нами зручним способом
(044) 499-18-27
Зворотній зв'язок
Курс валют станом на 5/3/2024 становить 39.64 грн.
Відділи продажу
Київ, просп. Повітряних сил України, 56
© 2024  Park Life. Всі права захищено.Політика конфіденційності
Зроблено у WEZOM
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.